HURDACILIK NASIL BİR MESLEKTİR?

Hurdacılık Nasıl Bir Meslektir?

Herkesin kafasında bir hurdacılık mesleği olduğu kesin ancak kimine göre çöp toplamak ayrıştırmak bir başkasına göre ise büyük araçların buyuk sistem makinelerden  geçirilerek yok edilmesi ve geri kazanılması gibi anlamlara gelmektedir. bu nedenle de hurdacılık deyince hepimizin aklında oluşması gereken hurdacılık sektörünün ne olduğunu bilirsek daha kolay sonuca ulaşabiliriz. Sizde bu alanda kazançlı olacağınızı düşünüyorsanız mutlaka hurdacılığın ne anlama geldiğini ve sizin ne yapacağınızı bilmenizde faydası olacaktır.

Hurdacılık insanlar tarafından kullanılmayacak kadar eskimiş durumda kabul edilen ancak geri dönüşüm ile birlikte iş görür duruma gelen ya da birkaç düzenleme ve tamirat ile kullanılacak hale gelen ürünleri alıp ticaret yapmak ve satmaktır. Kullanılabilir beyaz eşya,Hurda palet, hurda metal ya da hurda araba gibi ürünler olup bunları ihtiyacı olan kişilere satmak üzere bekleten ve gerekli düzenlemeleri de yapan kişiye hurdacı denir.

Hurdacılık deyince çoğu kişinin aklına artık kullanılmaz hale gelmiş olan ürünleri toplayan ve bu ürünlerin ticaretini yapan kişiler gelebilir. Ancak durum öyle basit degil, Hurdacılık son zamanlarda belki de en yükselen meslek dallarından biri olmakta. İsmi ve yapılan iş her ne kadar garip gibi gelse de günümüzde çoğu insan hurda alım satımı yaparak en az asgari ücret kazanıyor ve gecimini burdan elde ettigi kazanc ile saglıyor. Bu tabi en az dediğimiz kısım.Hurdacılık dediğimiz sektör en azla yürüyecek bir alan olmamakla birlikte önü acık ve gelecegi olan bir sektördür.

Hurdacılık alan itibariyle oldukça geniş bir sektördür. Bu sektör içerisinde araba hurdaları ikinci el esya ile yada bılgisayar hurdaları ile olabilirsiniz, ufak dediğimiz hurdalarla da var olabilirsiniz. Yani sizin hangi alanda yükseleceğinize yine kendiniz karar vereceksiniz. Son zamanlarda plastik ürünlerin ve atık haline gelen ürünlerin bile hurda kapsamında değerlendirildiği düşünülürse bu sektöre girip de işsiz kalmak çok zor. Genellikle dünya çapında adı hurdacılık olarak değil de geri dönüşümcülük olarak da geçen bu meslek alanında çevreye atık bırakmak yerine bu ürünlerin yeniden değerlendiriliyor ve ülke ekonomisine kazandırılıyor olması ülkemiz tarafından da destek almasının onunu acmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir